Przepis na Ryba w pomarańczach
SKŁADNIKI DO RYBA W co to jest
Gotowanie Ryba w pomarańczach. Składniki do szklanki białego wytrawnego wina 3 pomarańcze 2-3 łyżki.

Jak ugotować Ryba w pomarańczach

Definicja RYBA W POMARAŃCZACH: Składniki 1 ryba (1 1/2 kg) 20-30 dkg pieczarek 2 szklanki białego wytrawnego wina 3 pomarańcze 2-3 łyżki masła 5-6 listków mięty bułka tarta oliwa sól pieprz Sposób przyrzadzania Pomarańcze starannie wymyć i każdą wraz ze skórką pokroić w ósemki. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Wypatroszoną rybę natrzeć solą oraz pieprzem, ułożyć w wysmarowanym oliwą żaroodpornym naczyniu, posypać bułką tartą, przykryć pieczarkami, obłożyć dookoła pomarańczami; wszystko podlać winem i posypać wiórkami masła. Piec ok. 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Przed podaniem udekorować listkami mięty.

Czym jest Ryba w pomarańczach znaczenie w Słownik R .