Przepis na Ryba w sosie
SKŁADNIKI DO RYBA W SOSIE co to jest
Gotowanie Ryba w sosie. Składniki do łyżki wermutułyżeczka startego imbiru2 łyżki sosu sojowegosól.

Jak ugotować Ryba w sosie

Definicja RYBA W SOSIE: ok. 60 dag ryby np. pstr?gi, płocie
2 łyżki oleju
2 łyżki wermutu
łyżeczka startego imbiru
2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz
150 ml wody
2 str?ki chili
dymka Ryby sprawić, oczyścić z łusek, nie odcinać głowy i płetw. Opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, obsmażyć ryby z 2 stron na złoty kolor. Dymkę i chili pokroić. Wermut wymieszać z wod?, sosem sojowym i imbirem. Podgrzać, dodać dymkę i wypestkowane chili, przyprawić. Rybę na patelni zalać sosem, całość dusić na małym ogniu ok. 10 min.

Czym jest Ryba w sosie znaczenie w Słownik R .