Przepis na Ryba z wody w
SKŁADNIKI DO RYBA Z WODY W co to jest
Gotowanie Ryba z wody w sosie grzybowo korniszonowym. Składniki do pstrąga, łososia) 1 cebula liść.

Jak ugotować Ryba z wody w sosie grzybowo korniszonowym

Definicja RYBA Z WODY W SOSIE GRZYBOWO KORNISZONOWYM: Składniki: 1 kg sandacza (szczupaka, okonia, pstrąga, łososia) 1 cebula liść laurowy ziele angielskie Sos: ½ szklanki bulionu rybnego 1 łyżka mąki ½ cebuli ½ marynowanego ogórka 2 łyżki masła 3 łyżki ugotowanych pokrojonych grzybów 1 łyżka posiekanego korzenia pietruszki 1 łyżka soku cytrynowego sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, sprawić, ponownie wypłukać, pokroić na dzwonki. Z płetw, łba  ugotować ½ szklanki bulionu rybnego, dokładnie przecedzić. W odpowiednio dużym garnku zagotować wodę, dodać obraną i pokrojoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie, przyprawić pieprzem i odrobiną soli. Po kilku minutach do wrzątku dodać dzwonka ryby, gotować na małym ogniu 15 minut, ugotowaną rybę wyjąć za pomocą łyżka cedzakowej, odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego wywaru dodać łeb ryby pozbawiony skrzeli, płetwy, wywar gotować aż jego objętość zredukuje się do ½ szklanki, odcedzić. Na suchej patelni wyprażyć mąkę, schłodzić, rozprowadzić bulionem rybnym. Dodać pokrojony ogórek, grzyby, pietruszkę, gotować mieszając przez 10 minut. Dodać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać porcje ryby. Podawać z ziemniakami i warzywami.

Czym jest Ryba z wody w sosie grzybowo znaczenie w Słownik R .