Przepis na Rybki z wędzonym
SKŁADNIKI DO RYBKI Z WĘDZONYM co to jest
Gotowanie Rybki z wędzonym farszem. Składniki do śmietany1 dag drożdżyszczypta solijajkofarsz:30.

Jak ugotować Rybki z wędzonym farszem

Definicja RYBKI Z WĘDZONYM FARSZEM: 30 dag mąki
10 dag margaryny
1/2szkl. gęstej śmietany
1 dag drożdży
szczypta soli
jajko

farsz:
30 dag wędzonej ryby
jajko
zielona pietruszka
sól, pieprzZ mąki, margaryny, drożdży i śmietany wyrobić gładkie ciasto, rozwałkować, wyci?ć 4 kółka. Rybę obrać ze skóry, wyjąć ości, rozgnieść widelcem, poł?czyć z posiekaną naci?, przyprawić, dodać jajko, na każdym kółku położyć łyżkę farszu. Złożyć na pół, zlepić brzegi, naci?ć nożem, zrobić z ziarenka pieprzu oko, posmarować roztrzepanym jajkiem, piec 20 min. w 180 st. C.

Czym jest Rybki z wędzonym farszem znaczenie w Słownik R .