Przepis na Rybny bulion z
SKŁADNIKI DO RYBNY BULION Z co to jest
Gotowanie Rybny bulion z pierożkami wonton. Składniki do ryby3 posiekane białe czę?ci pora2.

Jak ugotować Rybny bulion z pierożkami wonton

Definicja RYBNY BULION Z PIEROŻKAMI WONTON: 1,5 kg resztek i ości z wyfiletowanej białej ryby
3 posiekane białe czę?ci pora
2 posiekane cebule
3 marchwie
1 fenkuł
8-10 ziarenek pieprzu
8 posiekanych grzybów
2 plastry cytryny
200 ml białego wina
50 g masła
2,5 l wody
gar?ć świeżego tymianku i pietruszki
szafran pierożki:
2 filety z soli
10 dużych krewetek
1 łyżka skórki z cytryny
2 łyżki posiekanego szczypiorku
8-10 arkuszy do pierożków wonton
sól, pieprz

Warzywa podsmażyć na maśle ok. 10 min., dodać rybę, podgrzać ją, dodać wino i gotować, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Dodać zimną wodę, cytrynę i zagotować. Gotować na małym ogniu 30 min., zbierając szumowiny z powierzchni bulionu. Po 20 min. wrzucić ziarna pieprzu i zioła. Wyjąć warzywa i ości, przecedzić.
Pierożki: posiekać drobno filety i 4 krewetki. Dodać resztę składników. Na kwadraciki ciasta nakładać odrobinę farszu i formować je w trójkąt, sklejając wilgotne brzegi. Bulion podgrzać, włożyć do niego pierożki i gotować 2 min. Dodać pozostałe krewetki. Posypać odrobiną pokruszonego szafranu.

Czym jest Rybny bulion z pierożkami znaczenie w Słownik R .