Przepis na Ryby po kaszubsku
SKŁADNIKI DO RYBY PO co to jest
Gotowanie Ryby po kaszubsku w kwaśnym sosie. Składniki do pieprz - 1 kg kiszonej kapusty - 1 pęczek.

Jak ugotować Ryby po kaszubsku w kwaśnym sosie

Definicja RYBY PO KASZUBSKU W KWAŚNYM SOSIE: SKŁADNIKI: - 1,5 kg filetów rybnych - ocet - sól - pieprz - 1 kg kiszonej kapusty - 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty) - 1 cebula - ziele angielskie - ew. kilka suszonych grzybków WYKONANIE: Filety rybne opłucz i osusz, skrop octem, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka godzin. Do szerokiego, płaskiego rondla włóż poszatkowaną kapustę. Podlej wodą i gotuj do miękkości. Gdy kapusta będzie prawie miękka, dodaj do niej obrane, umyte i starte na grubej tarce warzywa oraz posiekaną cebulę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i zielem angielskim. Jeśli chcesz, wrzuć suszone grzyby (wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki). Gdy warzywa (oraz grzyby) w kapuście będą zupełnie miękkie, ułóż na wierzchu ryby, przykryj i gotuj razem jeszcze kilka minut, aż zobaczysz, że mięso ryb zbieleje. Podawaj z chlebem albo ziemniakami.

Czym jest Ryby po kaszubsku w kwaśnym znaczenie w Słownik R .