Przepis na Ryż po turecku
SKŁADNIKI DO RYŻ PO TURECKU co to jest
Gotowanie Ryż po turecku. Składniki do cebule,3 łyżki oleju,sól,2 szklanki wodyW dużym rondlu.

Jak ugotować Ryż po turecku

Definicja RYŻ PO TURECKU: 1 szklanka ryżu,
2-3 pomidory lub łyżka ketchupu,
2 cebule,
3 łyżki oleju,
sól,
2 szklanki wody

W dużym rondlu najpierw mocno rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę ( nie przyrumieniać ), potem dodać ryż i mieszając trzymać na ogniu 3 min. Następnie wlać wodę, dodać wymyte, obrane ze skórki i pokrojone pomidory lub ketchup, posolić. Gotować jeszcze ok. 5 min Kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę, zdjąć naczynie z ognia, szczelnie przykryć, postawić w ciepłym miejscu. Ryż będzie gotowy do spożycia po około 1 godzinie.

Czym jest Ryż po turecku znaczenie w Słownik R .