Przepis na Ryż w pięciu
SKŁADNIKI DO RYŻ W PIĘCIU co to jest
Gotowanie Ryż w pięciu ziołach. Składniki do masła, po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki.

Jak ugotować Ryż w pięciu ziołach

Definicja RYŻ W PIĘCIU ZIOŁACH: Produkty: szklanka długoziarnistego ryżu, 2 łyżki masła, po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, po łyżeczce posiekanej mięty i tymianku, łyżeczka oregano, pieprz, sól, gałązki mięty i tymianku
Wykonanie: Zagotować ryż w 2 litrach osolonej wody, osaczyć na sicie, przelać wrzątkiem. W rondlu o grubym dnie stopić masło, wrzucić ryż, dodać wszystkie zioła i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5—7 min. Przybrać gałązkami mięty i tymianku, podawać do pieczeni.

Czym jest Ryż w pięciu ziołach znaczenie w Słownik R .