Przepis na Ryż z groszkiem
SKŁADNIKI DO RYŻ Z GROSZKIEM co to jest
Gotowanie Ryż z groszkiem. Składniki do groszku (może być mrożony) - cebula - 1 litr gorącego.

Jak ugotować Ryż z groszkiem

Definicja RYŻ Z GROSZKIEM: Produkty: - 25 dag ryżu
- 40 dag zielonego groszku (może być mrożony)
- cebula
- 1 litr gorącego bulionu warzywnego winiary
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 10 dag masła
- 10 dag tartego parmezanu,
- kopiasta łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki Wykonanie: Do garnka o grubym dnie wlej 1,5 łyżki oliwy, na małym ogniu podsmaż ryż, aż ziarna staną się przezroczyste. Teraz wlej 1/3 bulionu i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Stopniowo dolewaj pozostały bulion i gotuj (nadal mieszając), aż ryż całkiem go wchłonie.
Obierz i drobno posiekaj cebulę, podsmaż ją na pozostałej oliwie. Dodaj groszek, 1 chochlę bulionu i zieloną pietruszkę. Wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj 10 minut.
Połącz ryż z groszkiem, gotuj jeszcze chwilę, po czym zdejmij garnek z ognia i dodaj resztę masła. Ryż podawaj na gorąco z tartym parmezanem.  

Czym jest Ryż z groszkiem znaczenie w Słownik R .