Przepis na Ryz z solona ryba
SKŁADNIKI DO RYZ Z SOLONA RYBA co to jest
Gotowanie Ryz z solona ryba. Składniki do ryzu,4 lyzki oleju,100 g solonej ryby,2 lyzki czarnego.

Jak ugotować Ryz z solona ryba

Definicja RYZ Z SOLONA RYBA: Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz.
300 g ryzu,
4 lyzki oleju,
100 g solonej ryby,
2 lyzki czarnego sosu sojowego,
1 lyzka sosu ostrygowego,
1/2 lyzeczki pieprzu,
kawalek imbiru (1 cm),
6 cebulek dymek.

1. Ryz umyc, zalac wrzaca woda i gotowac przez 20 min.
2. Dobrze rozgrzac olej na patelni i usmazyc na nim solona rybe.
3. Rybe wyjac z patelni, przelozyc na talerz, a nastepnie podzielic na kawalki.
4. Imbir obrac i pokroic na wiorki. Cebulki dymki drobno posiekac.
5. Sos sojowy, sos ostrygowy, pieprz i imbir dodac do oleju, w ktorym smazyla
sie ryba. Lekko podsmazyc.
6. Przyprawy i olej przelozyc do garnka z ryzem, dodac rybe, dobrze wymieszac,
zmniejszyc ogien i gotowac jeszcze przez 10 min. Ryz przelozyc do miseczek,
przybrac pokrojonymi cebulkami i od razu podawac.

Czym jest Ryz z solona ryba znaczenie w Słownik R .