Przepis na Ryż z szynką
SKŁADNIKI DO RYŻ Z SZYNKĄ co to jest
Gotowanie Ryż z szynką. Składniki do err, 5 dkg grzybów shiitake, pęczek symki, gruby plaster.

Jak ugotować Ryż z szynką

Definicja RYŻ Z SZYNKĄ: Składniki: 40 dkg ryżu basmati, 5 dkg grzybów mu- err, 5 dkg grzybów shiitake, pęczek symki, gruby plaster szynki, 10 dkg oleju, 1 łyżka curry, 4 jajka, sól, biały pieprz.
 
Sposób przyrządzenia:
       
Zagotować 1 l osolonej wody, wsypać ryż i gotować 20 min. na małym ogniu. Grzyby mu- err zalać gorącą wodą na 15 min; osaczyć, posiekać. Grzyby shiitake oczyścić, podzielić na połówki. Dymkę pokroić na małe kawałki, szynkę na paseczki. Mocno podgrzać na woku 1 łyżkę oleju, smażyć na nim dymkę z grzybami i szynką kilka min. na średnim ogniu, ciągle mieszając. Posypać curry, krótko zasmażyć. Dodać ryż. Smażyć 5 - 6 min. na małym ogniu. Rozgrzać łyżeczkę oleju, usmażyć na nim jajka sadzone. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć ryż na talerze, na nim ułożyć jajka.

Czym jest Ryż z szynką znaczenie w Słownik R .