Przepis na Ryż zasmażany po
SKŁADNIKI DO RYŻ ZASMAŻANY PO co to jest
Gotowanie Ryż zasmażany po Chińsku. Składniki do marchewki • 2 jajka • 100 g ryżu • oliwa z oliwek.

Jak ugotować Ryż zasmażany po Chińsku

Definicja RYŻ ZASMAŻANY PO CHIŃSKU: Składniki • 1/2 puszki groszku konserwowego
• 2 marchewki
• 2 jajka
• 100 g ryżu
• oliwa z oliwek lub olej
• pieprz, sól, warzywko (vegeta, kucharek itp.)
• sos sojowy Etapy przygotowania 1. Ryż gotujemy w wywarze warzywnym, nie może się rozgotować! Osączamy go i wyjmujemy z woreczka. 2. Marchewki gotujemy na parze (lub poprostu w wodzie). Kroimy w kostkę. 3. Jajka myjemy, wbijamy do miski i lekko ubijamy widelcem aby żółtko z białkiem sie połączyło. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną marchewkę i osączony groszek konserwowy, podsmażamy lekko, nastepnie wlewamy jajka i smazymy do momentu aż się zetną. Następnie na patelnie wsypujemy ryż i smażymy wszystko razem. Doprawiamy solą, pieprzem, warzywkiem, sosem sojowym. Smażymy chwilę aż się wszystko ładnie połączy a ryż nabierze delikatnej złotawej barwy.

Czym jest Ryż zasmażany po Chińsku znaczenie w Słownik R .