Przepis na RZODKIEWKI
SKŁADNIKI DO RZODKIEWKI co to jest
Gotowanie RZODKIEWKI MARYNOWANE. Składniki do SZKLANKI OCTU 10/PROCENTOWEGO • 2 LYZKI GRUBO.

Jak ugotować RZODKIEWKI MARYNOWANE

Definicja RZODKIEWKI MARYNOWANE: Składniki • 1 KG RZODKIEWEK • 20 DKG CUKRU ,3/4 SZKLANKI OCTU 10/PROCENTOWEGO • 2 LYZKI GRUBO MIELONEGO CZARNEGO PIEPRZU • 1 LYZECZKA ZIAREN PIEPRZU 2 LYZKI SOLI • 2 LYZKI OLEJU SOJOWEGO   Etapy przygotowania 1. RZODKIEWKI UMYC,ODCIAC LISCIE I KORZONKI.KAZDA RZODKIEWKE NAKLUC W KILKU MIEJSCACH WYKALACZKA 2. ZAGOTOWAC 1,5 L WODY ,DODAC OCET,CUKIER SOL ,OLEJ ORAZ PIEPRZ 3. RZODKIEWKI WLOZYC DO WYWARU,I GOTOWAC 2 MINUTY I WYJAC. NASTEPNIE WLOZYC DO SLOIKOW I ZALAC ZIMNYM WYWAREM 4. PASTERYZOWAC 20 MINUT W TEMPERATURZE 100.C . PODAWAC JAKO DODATEK DO MIES,PASZTETOW MOGA BYC TEZ SKLADNIKIEM DO ROBIENIA PIKANTNYCH SALATEK

Czym jest RZODKIEWKI MARYNOWANE znaczenie w Słownik R .