Przepis na Rzodkiewkowa zupa
SKŁADNIKI DO RZODKIEWKOWA co to jest
Gotowanie Rzodkiewkowa zupa na wiosnę. Składniki do szalotki 4 ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr.

Jak ugotować Rzodkiewkowa zupa na wiosnę

Definicja RZODKIEWKOWA ZUPA NA WIOSNĘ: SKŁADNIKI: 2 pęczki rzodkiewek z listkami 2 szalotki 4 ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr bulionu 200 ml gęstej śmietany 1 cytryna 1 żółtko sól, pieprz i gałka muszkatołowa WYKONANIE: Rzodkiewki umyć, osuszyć, 1/3 pokroić w słupki i krótko zblanszować w osolonej wodzie, a pozostałe drobno pokroić z listkami. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, szalotkę pokroić i zeszklić na maśle i dusić razem kilka minut. Dodać rzodkiewkę z listkami, zalać gorącym bulionem i gotować około pół godziny na wolnym ogniu. Dodać przyprawy i wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować i odstawić. Rozmieszanym ze śmietaną żółtkiem zaciągnąć zupę, na koniec posypać pokrojoną w słupki rzodkiewką.

Czym jest Rzodkiewkowa zupa na wiosnę znaczenie w Słownik R .