Przepis na Chrupiące Sajgonki
SKŁADNIKI DO SAJGONKI co to jest
Gotowanie Sajgonki chrupiące. Składniki do przepisu na opakowaniu i drobno pokrojonego)- 3 łyżki.

Jak ugotować Sajgonki chrupiące

Definicja SAJGONKI CHRUPIĄCE: - 5-6 dag makaronu ryżowego (namoczonego wg przepisu na opakowaniu i drobno pokrojonego)
- 3 łyżki grzybków mun (namoczonych i posiekanych)
- 20 dag mielonej wieprzowiny
- 2 posiekane cebulki dymki
- 2 łyżki sosu rybnego
- szczypta pieprzu
- 1 jajko (roztrzepane widelcem)
- 12-14 arkuszy papieru ryżowego lub placków na sajgonki
- olej do głębokiego smażenia
- m?ka kukurydziana (niekoniecznie)

Wszystkie składniki nadzienia wymieszaj i zmiksuj w blenderze. Możesz dodać łyżkę mąki kukurydzianej (sprawi, że masa będzie gładsza), ale nie jest to konieczne. Skosztuj odrobinę nadzienia, ewentualnie przypraw je do smaku. Namocz papier ryżowy lub placki na sajgonki, os?cz z wody. Ułóż na desce do krojenia, uważając, aby nie rozerwać cienkiego ciasta. Na każdym kawałku ułóż czubat? łyżkę farszu, najpierw załóż brzegi, aby farsz nie wypadł, a potem zwiń, formując sajgonki. Usmaż je w głębokim oleju na złoty kolor. Wyjmij, os?cz i podsmaż jeszcze raz w wyższej temperaturze, aby były chrupi?ce.

Czym jest Sajgonki chrupiące znaczenie w Słownik S .