Przepis na Wegetariańskie
SKŁADNIKI DO SAJGONKI co to jest
Gotowanie Sajgonki wegetariańskie. Składniki do krążków) • opakowanie granulatu sojowego •.

Jak ugotować Sajgonki wegetariańskie

Definicja SAJGONKI WEGETARIAŃSKIE: Składniki • opakowanie papieru ryżowego (10 krążków) • opakowanie granulatu sojowego • opakowanie makaronu sojowego • 1 marchewka • 5 dużych pieczarek • 5 grzybków chińskich • 4- 5 liści kapusty pekińskiej • pół puszki kiełków sojowych • 1 jajko • 1 cebula • sos sojowy • pieprz, sól, papryka ostra • oliwa z oliwek (lub olej) Etapy przygotowania Soję suchą ugotować w wywarze warzywnym (na kostce warzywnej), odsączyć. Podsmażyć razem z pokrojonymi pieczarkami. Grzyby chińskie ugotować - suszone najpierw naoczyć, nastepnie pokroić. Marchewkę obrać i pociąć w kostkę lub paski, cebulę posiekać. Wszystko smazymy razem na oliwie. Warzywa nalezy wymieszać z podsmazoną soją z pieczarkami. Dodać do tego posiekane kiełki sojowe, jajko i posiekany makaron, który njpierw trzeba zalać wrzątkiem na kilka minut a nastepnie osączyć. Wszystko wymieszać i przyparwić przyprawami i sosem sojowym. Krążki papieru ryzowego zanurzamy na chwilę w ciepłej wodzie (najlepiej każdy odzielnie, zanurzając je kolejno aby się nie posklejały). Następnie kładziemy je na desce i czekamy aż zmięknie. Nakładamy farsz i zwijamy. Kiedy papier wyschnie smażymy sajgonki w goracym oleju lub oliwie na złocisty kolor. Najlepiej smakuja z sosem do sajgonek tao-tao. Możena podawac jako przystawki lub danie gówne podając z np. smażonym ryzem z jajkiem i warzywami.

Czym jest Sajgonki wegetariańskie znaczenie w Słownik S .