Przepis na Sajgonki wieprzowe
SKŁADNIKI DO SAJGONKI co to jest
Gotowanie Sajgonki wieprzowe. Składniki do cebulki dymki3 plasterki świeżego imbiru4 jajka1.

Jak ugotować Sajgonki wieprzowe

Definicja SAJGONKI WIEPRZOWE: Produkty: 1 polędwiczka wieprzowa (25 dag)
3 cebulki dymki
3 plasterki świeżego imbiru
4 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka wina ryżowego
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki pszennej
mielony czarny pieprz do smaku Wykonanie: Pokrój cebulki i imbir w małe kawałeczki. Mięso pokrój w kostkę. Wymieszaj dymki, imbir, sodę, sól, wino, połowę ubitego jajka i mąkę kukurydzianą. Farsz przypraw do smaku pieprzem. Teraz ubij trzy jajka z połową tego, które ci zostało, oraz mąką pszenną. Przelej przez sitko, aby otrzymać gładziutką masę, usmaż 4 cieniutkie omleciki. Na każdym omleciku układaj porcję farszu i zwijaj jak krokiet (zakładając brzegi, tak aby farsz nie wypadł). Na patelni rozgrzej olej, usmaż sajgonki. Gdy mięso w środku nie jest już surowe, pokrój sajgonki na kawałki, przełóż na talerzyk i podawaj od razu z miseczką sosu sojowego.

Czym jest Sajgonki wieprzowe znaczenie w Słownik S .