Przepis na Sajgonki z farszem
SKŁADNIKI DO SAJGONKI Z co to jest
Gotowanie Sajgonki z farszem warzywnym. Składniki do pokrojonych pędów bambusa (z puszki)- kiełków.

Jak ugotować Sajgonki z farszem warzywnym

Definicja SAJGONKI Z FARSZEM WARZYWNYM: -opakowanie placków ryżowych Farsz:
- po 10 dag pokrojonych pędów bambusa (z puszki)
- kiełków sojowych i kapusty pekińskiej
- marchewka
- 1/2 str?ka zielonej papryki
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól
- pieprz


Kapustę, paprykę i marchewkę oczy?ć, opłucz, os?cz i pokrój w wąskie, krótkie paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż warzywa z bambusem, polej sosem sojowym, dodaj kiełki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Placki ryżowe włóż na 3-4 minuty do naczynia z zimną wod?, aby zmiękły. Następnie rozłóż je ostrożnie (aby się nie porozrywały) na desce i nałóż na nie farsz. Zwijaj w cienkie rulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmaruj białkiem jajka i sklej. Sajgonki pozostaw na kilka minut do podsuszenia. Smaż 3 minuty na rumiano w głębokim tłuszczu. Podawaj z sosem słodko-kwaśnym.
Farsz na sajgonki można przygotowywać z różnych składników. Wietnamczycy często robi? go z wieprzowiny z dodatkiem ziaren i kiełków fasoli mung, czarnych chińskich grzybów, owoców morza. Tworz? smakowite kompozycje z dwóch, trzech lub większej ilości składników. Często też usmażone już pakieciki przed podaniem owijają w li?cie sałaty i serwują z sosem z posiekanej kolendry, czerwonej papryczki chili i odrobiny wody, przyprawionym sosem rybnym i br?zowym cukrem.

Czym jest Sajgonki z farszem warzywnym znaczenie w Słownik S .