Przepis na Sałata faszerowana
SKŁADNIKI DO SAŁATA co to jest
Gotowanie Sałata faszerowana po węgiersku. Składniki do szklanka mleka,15 dag pieczarek,4 łyżki.

Jak ugotować Sałata faszerowana po węgiersku

Definicja SAŁATA FASZEROWANA PO WĘGIERSKU: Produkty: 6 dużych liści sałaty,
2-3 małe bułki,
szklanka mleka,
15 dag pieczarek,
4 łyżki stopionego masła,
2 łyżki zieleniny,
2 żółtka,
sól,
łyżka papryki,
roztarty mały ząbek czosnku,
pół szklanki gęstej śmietany,
pół szklanki rosołu Wykonanie: Bułeczki zalać mlekiem, odcisnąć, przetrzeć przez sito. Oczyszczone, posiekane grzyby smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem zieleniny, cebuli i czosnku, aż do wyparowania soku, często mieszając, przestudzić. Wymieszać przetartą bułkę z żółtkami, śmietaną i grzybami, doprawić do smaku solą i papryką. Farszem posmarować listki sałaty, zawinąć jak gołąbki. Ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, wlać rosół lub wodę z rozpuszczoną kostką. Wstawić do gorącego piekarnika ( 220 C ), piec ok 20 min. Wyłożyć na talerz, pokropić pozostałym masłem. Podawać z frytkami.

Czym jest Sałata faszerowana po znaczenie w Słownik S .