Jak ugotować Sałata zielona
Definicja SAŁATA ZIELONA: 1 zielona sałata
3 pomidory
1 ogórek
2 cebule dymki
6 łyżek Sosu Sojowego Jasnego
1 łyżka Octu Ryżowego
5 ząbków czosnku
1 łyżka cukru br?zowego
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka Octu Balsamicznego
1 łyżka musztardy gruboziarnistej
Z oliwy, sosu sojowego, octu, cukru, musztardy i czosnku przygotować sos.
Wypłukać, osuszyć li?cie sałaty. Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórka i
cebulę pokroić w plasterki. Do misy do sałaty wlać sos i wrzucić
pomidory, ogórka, cebulę całość wymieszać. Po 5-10 min, na górę wrzucić
porwaną sałatę i wszytsko wymieszać tuż przed podaniem.
Czym jest Sałata zielona znaczenie w Słownik S .