Jak ugotować Sałatka bankietowa
Definicja SAŁATKA BANKIETOWA: Składniki 50 dag piersi z kurczaka 6 plastrów ananasa z puszki puszka zielonego groszku słoiczek pieczarek konserwowych słoiczek szparagów (niekoniecznie) vegeta Sos: mały pojemnik jogurtu 4 łyżki majonezu natka pietruszki 4 łyżki soku z ananasa po ćwierć łyżeczki mielonego imbiru, curry, estragonu i pieprzu 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka cukru, sól Wykonanie Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do wrzatku z dodatkiem vegety i gotować na małym ogniu 20 min. (do miękkości), po czym odcedzić i ostudzić. Ananas, szparagi, pieczarki osączyć i pokroić. Wymieszać z osaczonym groszkiem i kurczakiem. Jogurt, majonez i sok z ananasa wymieszać z przecisniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami. Wlać do sałatki, wymieszać. Udekorować zieleniną. Wstawić do lodówki na 30 min.
Czym jest Sałatka bankietowa znaczenie w Słownik S .