Jak ugotować Sałatka criolla - z pieczonej papryki
Definicja SAŁATKA CRIOLLA - Z PIECZONEJ PAPRYKI: - 6 pomidorów
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 3 cebule
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki
- 3 łyżki oliwy
Paprykę upiecz w piekarniku, aż skórka sczernieje. Wtedy przełóż paprykę do foliowego woreczka, zawi?ż i odłóż na 20 minut. Wyjmij z woreczka, obierz i pokrój w paski. Włóż do salaterki. Pomidory pokrój na ćwiartki, czosnek i natkę drobniutko posiekaj. Cebulę pokrój w piórka. Wszystkie przygotowane składniki dodaj do salaterki z papryką. Przygotuj sos z oliwy i soku z cytryny. Sos posól, polej składniki w salaterce, dokładnie wymieszaj.
Czym jest Sałatka criolla - z pieczonej znaczenie w Słownik S .