Jak ugotować Sałatka drobiowo-owocowa.
Definicja SAŁATKA DROBIOWO-OWOCOWA.: Składniki 2 piersi kurczaka, Vegeta, różowy grejpfrut, 20 dag. ciemnych winogron, 6 śliwek z octu, łyżeczka musztardy Dijon, skórka z 1/2 cytryny, majonez,(ok.5 łyż), garsć włoskich orzechów- grubo posiekanych, pieprz, sól, natka. Wykonanie Grejfruta obrać również z białych osłonek, podzielić na cząstki. Osączyć śliwki pokroić w ćwiartki. Winogrona na połówki. Piersi kurczaka natrzeć Vegeta, zawinąć w folię aluminiową i upiec w b. gorącym piekarniku (ok. 200 st.- 25- 30 minut ). Mięso ostudzić i pokroić w kostkę. Ułozyć w salaterce razem z owocami.
Wymieszać majonez z musztarda i drobno starta skórką z cytryny. Polać sałatkę, posypać natka i orzechami. Posypać lekko pieprzem. Schłodzić.
Czym jest Sałatka drobiowo-owocowa znaczenie w Słownik S .