Przepis na Jarzynowa Sałatka
SKŁADNIKI DO SAŁATKA JARZYNOWA co to jest
Gotowanie Sałatka jarzynowa. Składniki do szparagowej, 100 g kielkow, 1 ogorek, 100 g serka.

Jak ugotować Sałatka jarzynowa

Definicja SAŁATKA JARZYNOWA: Składniki: 150 g szpinaku, 100 g fasolki szparagowej, 100 g kielkow, 1 ogorek, 100 g serka sojowego tofu, 2 jajka, 1 kartofel, 150 g orzeszkow ziemnych, 1/2 orzecha kokosowego, 3 łyżeczki cukru, 5 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki soli. Sos: 2 łyżki kolendry, 5 szalotek, 3 zabki czosnku, 1 łyżka oleju. Sposób wykonania: 1. Szpinak umyc. Fasolke umyc, a nastepnie odciac ogonki, pokroic na 5 cm kawalki i ugotowac. Gdy bedzie miekka - odcedzic i odstawic. 2. Kielki umyc, zalac wrzaca woda, odcedzic i odstawic. Ogorek obrac, posiekac. 3. Serek tofu pokroic w kostke i podsmazyc na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Jajko ugotowac, obrac i pokroic na kawalki. Kartofel ugotowac i pokroic w kostke. 5. Orzeszki podsmazyc na oleju na brazowy kolor. Odsaczyc z tluszczu, obrac z łupinek i utrzec w mozdzierzu. Odstawic. 6. Miazsz kokosa posiekac, zalac 125 ml goracej wody i odstawic na 30 min. Odcedzic mleczko kokosowe do miseczki. 7. Przygotowac sos: olej rozgrzac w garnku, wlozyc posiekany czosnek i szalotki. Lekko podsmazyc, nastepnie dodac kolendre. Dobrze wymieszac, dodac mleko kokosowe, sol i cukier. Mieszac, az cukier sie rozpusci. Dodac orzeszki i smazyc przez minute. Jarzyny, kielki, tofu i jajko przelozyc do osobnych miseczek, zalac sosem i od razu podawac.

Czym jest Sałatka jarzynowa znaczenie w Słownik S .