Jak ugotować Sałatka krabowa z pomarańczą i kaki
Definicja SAŁATKA KRABOWA Z POMARAŃCZĄ I KAKI: Przygotowanie: do pół godzinki
Oczekiwanie: rozmrażenie paluszków
Gotowanie: 10 minut (jajka)
Trudność: łatwa
Składniki
• opakowanie paluszków krabowych (25 dag) • pomarańcza • owoc kaki (hebanowiec wschodni) ... niekoniecznie • ogórek zielony (10 dag) • 10 dag żółtego sera • 4 jajka ugotowane na twardo • por (biała część) • mała cebula • sos: • 3 łyżki majonezu • 3 łyżki śmietany lub jogurtu • sól, pieprz, curry
Etapy przygotowania
1. Paluszki krabowe rozmrażamy (rozmrażają się dosyć szybko), zdejmujemy z nich foliowe osłonki i kroimy paluszki na kawałeczki około centymetrowe. 2. Pomarańczę oraz kaki obieramy i dzielimy na cząstki. Pora po oczyszczeniu kroimy w półtalarki. Ser i obranego ogórka ścieramy na tarce dużych oczkach. Jajka siekamy. Siekamy również obraną cebulę. 3. Majonez mieszamy ze śmietaną lub jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i curry. 4. Składniki sałatki łączymy z sosem. Możemy oziębić całość w lodówce przed podaniem. Smacznego !
Czym jest Sałatka krabowa z pomarańczą znaczenie w Słownik S .