Jak ugotować Sałatka na każdą okazję
Definicja SAŁATKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ: Składniki 2 nieduże zielone sałaty 1 duża czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 4 pomidory, 1 zielony ogórek 80 dag karczku wieprzowego oliwa, sól, pieprz Wykonanie Przygotowac płytkie talerze. Na każdy talerz nałożyć po 1/2 główki lekko rozdrobnionej sałaty, 1 pomidor podzielony na 6 czastek, 1/4 pokrojonego w kostkę ogórka ze skórką. Posypać kukurydza, przykryć cienkimi plasterkami cebuli, posolić, popieprzyć i skropic lekko oliwą. Mięso pokroić w cienkie plastry, posolić, popieprzyć i upiec na patelni. Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki. Podawać najlepiej z chrupkim pieczywem.
Czym jest Sałatka na każdą okazję znaczenie w Słownik S .