Jak ugotować Sałatka owocowa z ajerkoniakiem
Definicja SAŁATKA OWOCOWA Z AJERKONIAKIEM: Produkty: 10 kiwi
1 puszka moreli (850 ml) lub brzoskwiń
1 puszka ananasa w plastrach
1 kg truskawek
30 dag serka trzykrotnie mielonego
2 małe opakowania jogurtu naturalnego
300 ml ajerkoniaku
4 łyżki soku z cytryny
2i1/2 paczuszki cukru wniliowego
4 łyżki konfitury truskawkowej Wykonanie: Owoce z puszek dokładnie osączamy z zalewy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Truskawki dzielimy na cztery części a kiwi w dość dużą kostkę.
Konfiturę mieszamy z sokiem cytrynowym i 5 łyżkami syropu morelowego, mieszamy z owocami i odstawiamy na 20 minut. Jogurt ucieramy z serkiem na gładką masę, dodajemy ajerkoniak, cukier wniliowy, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Sałatkę wkładamy do salaterki i polewamy przygotowanym sosem.
Czym jest Sałatka owocowa z znaczenie w Słownik S .