Przepis na Ozorkowa Sałatka
SKŁADNIKI DO SAŁATKA OZORKOWA co to jest
Gotowanie Sałatka ozorkowa. Składniki do czerwona papryka (80 g) 1 czerwona cebula 150 g pieczarek.

Jak ugotować Sałatka ozorkowa

Definicja SAŁATKA OZORKOWA: Składniki 250 g ugotowanego ozorka wołowego 1 czerwona papryka (80 g) 1 czerwona cebula 150 g pieczarek Sos: sok z 1 /2 cytryny 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki białego pieprzu Sposób wykonania Szklankę wody zagotować, posolić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do wrzatku na 3-4 min. Wyjąć, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić na talarki. Ozorek pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Składniki sałatki wrzucić do miseczki, wymieszać. Przygotować sos: sok cytrynowy dokładnie rozetrzeć z solą, dodać oliwę i koperek, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem, ponownie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 30 min.

Czym jest Sałatka ozorkowa znaczenie w Słownik S .