Jak ugotować Sałatka po węgiersku z marynowaną papryką
Definicja SAŁATKA PO WĘGIERSKU Z MARYNOWANĄ PAPRYKĄ: Składniki • 2 saszetki ryżu (20 dag) • 2 papryki czerwone,żółte i zielone • duży czerwony grejpfrut • 25 dag salami • czuszka • 2 łyżki oleju do smażenia, sól • pęczek szczypiorku • marynata: 4 ząbki czosnku, gałązka oregano, sok z 2 cytryn, sól, • 1 łyżka octu winnego, 4 łyżki oliwy z oliwek, świeżo mielony pieprz Etapy przygotowania 1. Papryki kroimy na pół i usuwamy nasiona i błony.Kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wrzątkiem. Po 2 min odlewamy wodę i hartujemy je pod zimną wodą.Obieramy ze skórki. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez prasę i łączymy z pozostałymi składnikami zalewy. Dodajemy kawałki papryki i odkładamy pod przykryciem na 5 h do lodówki, co jakiś czas mieszając. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Grejpfruta obieramy ze skórki,dzielimy na części i obieramy z błonek. Kroimy na kawałki. Salami obieramy z osłonki i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kiełbasę. Wyjmujemy. 3. Kawałki papryki wykładamy z marynaty i kroimy w kostkę. Ugotowany ryż odsączamy i przekładamy do miski. Czuszkę szatkujemy i dodajemy ją z pozostałymi składnikami do ryżu i mieszamy. Całość solimy i dodajemy 3 łyżki zalewy. Jeszcze raz mieszamy. 4. Gotową sałatkę posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Czym jest Sałatka po węgiersku z znaczenie w Słownik S .