Przepis na Prowansalska
SKŁADNIKI DO SAŁATKA co to jest
Gotowanie Sałatka prowansalska. Składniki do cie sałaty,4 rzodkiewki,jajko na twardo,pomidor.

Jak ugotować Sałatka prowansalska

Definicja SAŁATKA PROWANSALSKA: 100 g zielonej fasolki szparagowej,
sól,
2 - 3 li?cie sałaty,
4 rzodkiewki,
jajko na twardo,
pomidor,
plaster wędzonej szynki.

SOS :
3 łyżki majonezu,
łyżka zmielonej gorczycy,
łyżka śmietany kremówki.

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić.
Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidora i rzodkiewki
umyć. Sałatę i pomidora pokroić w paseczki, rzodkiewki
drobno posiekać, jedną zostawić do dekoracji. Jajko pokroić w plasterki.
Warzywa ułożyć na półmisku, delikatnie wymieszać.
?mietanę poł?czyć z majonezem, dodać gorczycę. Sos dokładnie wymieszać, polać nim sałatkę lub podać osobno, w sosjerce.
Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plasterkami
jajka, na środku umieścić ozdobnie wycięt? rzodkiewkę.

Czym jest Sałatka prowansalska znaczenie w Słownik S .