Przepis na Różnobarwna Sałatka
SKŁADNIKI DO SAŁATKA co to jest
Gotowanie Sałatka różnobarwna. Składniki do selera naciowego, 100 g pokrojonego buraka, 100 g.

Jak ugotować Sałatka różnobarwna

Definicja SAŁATKA RÓŻNOBARWNA: 4 porcje :
1 główka sałaty,
2 cykorie,
3 łodygi selera naciowego,
100 g pokrojonego buraka,
100 g pokrojonych w plasterki małych pieczarek,
2 jaja ugotowane na twardo,
2 cienkie plasterki chudej szynki lub makreli,
natka pietruszki do przybrania
Polewa:
1 łyżeczka musztardy,
25 ml octu winnego,
sól i świeżo zmielony pieprz
Umyj i wysusz sałatę, a następnie porozrywaj li?cie na drobne kawałki. Pokrój cykorię i łodygi selera. Wymieszaj je z burakiem i pieczarkami. Pokrój jajka i szynkę (lub makrelę). Ułóż wszystko na li?ciach sałaty. Posyp natką pietruszki. Przygotuj sos mieszając musztardę z octem, solą i pieprzem. Stale mieszając wolno wlej oliwę. Dodaj ją do sałatki tuż przed podaniem na stół. Sałatka jest bogata w błonnik. Można do niej stosować dowolny rodzaj oleju.

Czym jest Sałatka różnobarwna znaczenie w Słownik S .