Przepis na Sałatka śledziowa
SKŁADNIKI DO SAŁATKA co to jest
Gotowanie Sałatka śledziowa po szwedzku II. Składniki do ugotowanych ziemniaków 25 dkg buraczków.

Jak ugotować Sałatka śledziowa po szwedzku II

Definicja SAŁATKA ŚLEDZIOWA PO SZWEDZKU II: Składniki 6 filetów ze sledzia solonego 30 dkg ugotowanych ziemniaków 25 dkg buraczków konserwowych (ze słoika) 20 dkg gotowanego mięsa drobiowego 3 kwaśne jabłka 2 łyżki octu winnego 1 jajko ugotowane na twardo 2 małe ogórki małosolne lub konserwowe 1 średnia cebula 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz i cukier do smaku Wykonanie Sledzia wymoczyć w wodzie. Osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Ziemniaki, buraczki i gotowane mięso drobiowe pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Pokropić sokiem z cytryny. Obraną cebulę, jajko i ogórki drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem winnym do smaku. Dodać smietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce na ok.1/2 godz. Podawać z białym pieczywem.

Czym jest Sałatka śledziowa po szwedzku znaczenie w Słownik S .