Jak ugotować Salatka w arbuzie
Definicja SALATKA W ARBUZIE: Składniki • 1 arbuz (ok 2 kg) • 2 brzoskwinie • 10 dag malin • 20 dag winogron • 2 owoce kiwi • 10 dag czeresni • 2 morele SOS: • 1/2 soku z pomaranczy • 2 lyzki cukru • 1 lyzka miodu • 1cl rumu • szczypta cynamonu Etapy przygotowania 1. Odciac od gory 1/3 arbuza. Z wiekszej czesci wocu usunac pestki i wydrazyc lyzeczka kulki miaszu. Brzeg wydrazonego arbuza naciac w zabki. 2. Pozostale owoce umyc, z czeresni, brzoskwin i moreli wyjac pestki. Brzoskwinie i morele pokroic w duza kostke, obrane kiwi w plasterki. 3. W glebokiej misce wymieszac rozdrobnione owoce z kulkami arbuza. 4. Przygotowac sos: sok pomaranczowy podgrzewac z cukrem, a gdy cukier sie rozpusci, ostudzic. Dodac miód, rum, cynamon i wymieszczc. 5. Salatke zalac sosem i wstawic do lodowki na 2 godziny. Nastepnie wlozyc ja do schlodzonego arbuza. Salatke mozna podawac z bita smitana.
Czym jest Salatka w arbuzie znaczenie w Słownik S .