Jak ugotować Sałatka wielkanocna szwedzka
Definicja SAŁATKA WIELKANOCNA SZWEDZKA: Składniki Przepis ugotowane piersi z kurczaka lub mięso z innych czę?ci kurczaka,
śliwki w occie (2 słoiki),
10 dag orzechów włoskich lub mieszanki orzechów z migdałami i rodzynkami (ale z przewag? orzechów włoskich)
Sos: majonez, ?mietana, curry, cukier W przezroczystej salaterce przekładać warstwę mięsa porwanego palcami na kawałki z warstwami śliwek pokrojonych w paseczki i orzechów (powinny wyjąć minimum 2 warstwy każdego składnika – dużo tu zależy od rozmiaru salaterki).
Polać sosem zrobionym ze sporej ilości majonezu (1 słoik jak nic, sosu musi być sporo) z dodatkiem śmietany, curry i odrobiną cukru do smaku.
Jeżeli sałatkę poda się w dniu przygotowania to będzie się bardzo ładnie prezentowała na stole, jeżeli dzień póĽniej to mięso zabarwi się sokiem śliwkowym, ale całość będzie dużo smaczniejsza.
Czym jest Sałatka wielkanocna szwedzka znaczenie w Słownik S .