Jak ugotować Sałatka winogronowa
Definicja SAŁATKA WINOGRONOWA: Produkty: 30 dag winogron ciemnych
20 dag winogron zielonych
1 szt pomarańczy
1/2 czerwonego jabłka
25 dag selera naciowego
5 dag orzechów włoskich
75 ml jogurtu
70 ml gęstej śmietany
sól
pieprz swieżo zmielony Wykonanie:
Winogrona umyć. Ciemne winogrona podzielić na pół i oczyścić z pestek, winogrona zielone dodać w całości. Pomarańczę podzielić na cząstki. Jabłko zetrzeć na grubej tarce. Owoce delikatnie wymieszać. Seler pokroić w cienkie paski i dodać do owoców. Orzechy uprażyć, po przestygnięciu drobno posiekać i połączyć z owocami. Jogurt połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyć z owocami. Gotową sałatkę udekorować cząstkami pomarańczy i orzechami.
Czym jest Sałatka winogronowa znaczenie w Słownik S .