Jak ugotować Sałatka z buraczków i rzepy
Definicja SAŁATKA Z BURACZKÓW I RZEPY: Składniki 1 kg czerwonych buraków, 50 dag czarnej rzepy, 1/2 łyżeczki mielonego kminku, 2 łyżki świeżo startego chrzanu lub 3 łyżki ze słoika, 100 ml octu winnego, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Wykonanie Umyte buraki i rzepę ugotować osobno w łupinach do miękkości. Odcedzić i schłodzić. Obrać ze skórki i pokroić w plasterki (lub w kostkę). Ocet trochę lekko rozwodnić, dodać kminek i starty chrzen. Sosem polać buraki i rzepę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Czym jest Sałatka z buraczków i rzepy znaczenie w Słownik S .