Jak ugotować Sałatka z czarnego ryżu i szynki parmeńskiej
Definicja SAŁATKA Z CZARNEGO RYŻU I SZYNKI PARMEŃSKIEJ: 4 porcje
3 woreczki czarnego ryżu
100 g szynki parmeńskiej
2 czerwone cebule
1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
sos:
łyżka białego octu winnego
ząbek czosnku
łyżka oleju arachidowego
łyżeczka słodkiego sosu chili
2 łyżeczki sosu sojowego
1/2 pęczka rukoli Ugotować ryż, szynkę pokroić w paski, fasolkę gotować 3 min., odcedzić. Cebulę pokroić w piórka. Zmiksować składniki sosu. Zmieszać składniki sałatki, udekorować plasterkiem szynki, skropić sosem. Podawać na zimno.
Czym jest Sałatka z czarnego ryżu i znaczenie w Słownik S .