Jak ugotować Sałatka z pieczarek
Definicja SAŁATKA Z PIECZAREK: 40 dag drobnych pieczarek
20 dag ostrgo żółtego sera
4 jajka ugotowane na twardo
3 ząbki czosnku
1 żółtko
3/4 szkl. oleju
sok z cytryny
4 łyżki zielonej pietruszki
cukier
sól, pieprz
Pieczarki oczycić, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do wrz?tku, zagotować, odcedzić. Ser i jajka pokroić w kostkę. Czosnek posiekać i utrzec z solą. Dodać żółtko i mieszając dolewać stopniowo olej. Dodać sok z cytryny, cukier, sól, pieprz. Na półmisku nakładać pasami składniki tak, by jajka były po środku. Całość polać sosem, udekorować naci?. Podawać ostudzoną.
Czym jest Sałatka z pieczarek znaczenie w Słownik S .