Przepis na Sałatka z
SKŁADNIKI DO SAŁATKA Z co to jest
Gotowanie Sałatka z polędwiczek wieprzowych. Składniki do awokado (20 dag)- 1 grejpfrut (35 dag.

Jak ugotować Sałatka z polędwiczek wieprzowych

Definicja SAŁATKA Z POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH: Produkty: - 20 dag polędwiczek wieprzowych
- 1 awokado (20 dag)
- 1 grejpfrut (35 dag)
- 10 dag śliwek wędzonych bez pestek
- 10 dag świeżego imbiru
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 75 ml czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
- sól; do smażenia: 2 łyżki oleju; do posypania sałatki: 5 dag kiełków słonecznika. Sos: - 100 ml miodu pitnego dwójniaka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru Wykonanie: Imbir obrać i pokroić w cienkie paski. Przygotować sos: skórki imbiru, połowę miodu i cukier włożyć do rondelka, wlać 100 ml wody i gotować, aż płyn zgęstnieje. Przecedzić, dodać resztę miodu i sok z cytryny. Śliwki namoczyć w winie i wyjąć. Polędwiczki umyć, obtoczyć w pieprzu i obsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia wlać połowę sosu i dusić mięso do miękkości. Ostudzić i pokroić w cienkie plasterki. Grejpfrut obrać ze skóry i albedo i wyciąć z niego cząstki miąższu. Awokado obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w półplasterki. Sałatę opłukać, osączyć i porwać na małe kawałki. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać imbir, doprawić solą, polać pozostałym sosem i delikatnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę posypać kiełkami.  

Czym jest Sałatka z polędwiczek znaczenie w Słownik S .