Jak ugotować Sałatka z salami i fasolką szparagową
Definicja SAŁATKA Z SALAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ: Produkty: 20 dag makaronu rurki
20 dag mrożonej fasolki szparagowej
10 dag salami (w cienkich plastrach)
pęczek rzodkiewek
łyżka gruboziarnistej musztardy
łyżki octu winnego
4 łyżki bulionu warzywnego
3 łyżki oleju
sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osączyć, wystudzić. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować do miękkości. Osączyć i wystudzić. Dłuższe strąki przekroić na połowy. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w ćwiartki, plastry salami w paski. Musztardę utrzeć z octem, olejem, bulionem, szczyptą soli, pieprzu. Makaron wymieszać z fasolą, rzodkiewką i salami. Polać sosem.
Czym jest Sałatka z salami i fasolką znaczenie w Słownik S .