Jak ugotować Sałatka z serem feta i bekonem
Definicja SAŁATKA Z SEREM FETA I BEKONEM: Produkty: ser feta - 15 dag
wędzony boczek - 15 dag
czerwona fasolka - 2 puszki (po ok.400 g)
cebula - 1 szt.
sól, pieprz
ocet z jabłek - 3 łyżki
sok z jabłek - 1/2 szklanki Wykonanie: Fasolkę przełożyć na sito opłukać i osączyć. Boczek pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, który wytopił się z boczku, wyjąć. Ser pokroić w kostkę. Do tłuszczu na patelni wlać ocet i sok z jabłek, zagotować, przyprawić solą, pieprzem. Fasolę, boczek, ser i cebulę przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać.
Czym jest Sałatka z serem feta i bekonem znaczenie w Słownik S .