Jak ugotować Sałatka z szynką i pieczarkami
Definicja SAŁATKA Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI: 400 g. ryżu,
400 g. pieczarek,
?wieży ogórek,
2 cebule,
200 g. szynki,
2 łyżki kaparów (niekoniecznie ),
3 łyżki octu winnego,
7 łyżek oliwy,
sól,
pieprz,
szczypta cukru,
?wieże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia.
Ryż opłukać, gotować przez 17 minut w dużej ilości
osolonej wody. Odcedzić.
Pieczarki i ogórek obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paseczki. Kapary posiekać.
Składniki poł?czyć dodać ryż, posolić i popieprzyć.
Z oliwy, octu winnego i cukru zrobić sos. Polać ryż z
warzywami, delikatnie wymieszać. Posypać posiekanymi
ziołami.
Czym jest Sałatka z szynką i pieczarkami znaczenie w Słownik S .