Jak ugotować Sałatka z wędlin i salcesonów
Definicja SAŁATKA Z WĘDLIN I SALCESONÓW: Składniki 15 dag czarnego salcesonu 15 dag białego salcesonu 30 dag wędliny 2 cebule 8 łyżek oleju 4 łyżki octu winnego sól czarny pieprz szczypiorek Wykonanie Wędlinę i salceson obrać, pokroić w plasterki, nastepnie na cienkie paseczki. Obrać cebulę i pokroić na cienkie plasterki. Wszystko wymieszać. Przygotować zalewę z octu i 4 łyżek wody, osolić i dodać odrobinę pieprzu. Do wędliny, salcesonu i cebuli dodać zalewę, rozmieszać. Przykryć i odstawić na jakis czas. Bezpośrednio przed podaniem doprawić do smaku i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym chlebkiem.
Czym jest Sałatka z wędlin i salcesonów znaczenie w Słownik S .