Jak ugotować Sałatka z zielonych pomidorów
Definicja SAŁATKA Z ZIELONYCH POMIDORÓW: kg zielonych pomidorów
20 dag cebuli
2 czerwone papryki
4 dag soli zalewa:
1 l wody
15 dag cukru
2 łyżeczki kwasku cytrynowego
ziele angielskie
ziarna pieprzu
czosnek Pomidory umyć, pokroić w grube plastry o grubości ok. 0,5 cm, cebulę w piórka, posypać solą, przykryć, odstawić na 12 h. Paprykę pokroić w krążki. Przygotować zalewę: zagotować wodę z cukrem i kwaskiem. Pomidor i cebulę układać w słoikach, wkładając do każdego po 2-3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego i ząbek czosnku. Przełożyć kr?żkami papryki. Wlać zalewę tak, by przykryła warzywa. Słoiki zamknąć, pasteryzować ok. 30 min.
Czym jest Sałatka z zielonych pomidorów znaczenie w Słownik S .