Jak ugotować Sałatka ziemniaczana po węgiersku
Definicja SAŁATKA ZIEMNIACZANA PO WĘGIERSKU: Składniki Przepis 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków,
10 dag marynowanych pieczarek,
2 łyżki zalewy z pieczarek,
100 ml gęstej kwaśnej śmietany,
50 ml oliwy z olwek,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
sól i pieprz do smaku. Obrane z łupin ziemniaki i os?czone z zalewy pieczarki pokroić w kostkę. ?mietanę wymieszać z oliwą z oliwek i dwoma łyżkami zalewy (marynaty) z pieczarek. Sosem polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać z białym pieczywem.
Czym jest Sałatka ziemniaczana po znaczenie w Słownik S .