Przepis na Sałatka
SKŁADNIKI DO SAŁATKA co to jest
Gotowanie Sałatka ziemniaczana po węgiersku. Składniki do ziemniaków, 10 dag marynowanych pieczarek.

Jak ugotować Sałatka ziemniaczana po węgiersku

Definicja SAŁATKA ZIEMNIACZANA PO WĘGIERSKU: Składniki Przepis 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków,
10 dag marynowanych pieczarek,
2 łyżki zalewy z pieczarek,
100 ml gęstej kwaśnej śmietany,
50 ml oliwy z olwek,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
sól i pieprz do smaku. Obrane z łupin ziemniaki i os?czone z zalewy pieczarki pokroić w kostkę. ?mietanę wymieszać z oliwą z oliwek i dwoma łyżkami zalewy (marynaty) z pieczarek. Sosem polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać z białym pieczywem.

Czym jest Sałatka ziemniaczana po znaczenie w Słownik S .