Jak ugotować Salsa chipotle
Definicja SALSA CHIPOTLE: 2 suszone ostre papryczki chipotle
cebula
40 dag pomidorów z puszki razem z sosem
2-3 łyżki cukru
3 ząbki posiekanego czosnku
szczypta cynamonu
szczypta mielonych goĽdzików
szczypta mielonego kminku
sok z 1/2 cytryny
łyżka oliwy
sól Włożyć papryczki do garnka i zalać je wod?. Gotować 5 min. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić, aby zmiękły. Wyjąć, usunąć nasiona, drobno posiekać. Gotować w rondlu posiekaną cebulę, pomidory i cukier, aż sos zgęstnieje. Dodać czosnek i resztę składników razem z posiekaną papryczką. Doprawić solą, dobrze wymieszać, ostudzić
Czym jest Salsa chipotle znaczenie w Słownik S .