Przepis na Romana Alla
SKŁADNIKI DO SALTIMBOCCA ALLA co to jest
Gotowanie Saltimbocca alla romana. Składniki do gladkim tluczkiemwino biale wytrawne 70 mlrosol.

Jak ugotować Saltimbocca alla romana

Definicja SALTIMBOCCA ALLA ROMANA: skladniki :
sznycle cielece ze schabu rozbite gladkim tluczkiem
wino biale wytrawne 70 ml
rosol kurzy (moze byc z kostki) 150 ml
szynka parmenska (1 plaster na 2 sznycle) do nabycia w Billi po 95 zl/kg
swieze liscie szalwii (raczej nie do zdobycia, chyba ze ktos sam hoduje)
troche maki
ziola : tymianek , majeranek, oregano, rozmaryn, bazylia

sznycle solimu i pieprzymy, ukladamy na kazdym plasterek szynki i listek szalwii, spinamy szpilka do rolad i obtaczamy w mace smazymy na masle az sie zrumienia, zalewamy winem i rosolem i 3 minuty dusimy, sciagamy w cieple miejsce, dodajemy do sosu ziola i redukujemy go do uzyskania pozadanej konsystencji wyciagamy szpilki, ukladamy kotlety na talerzy i polewamy sosem jako dodatek najlepiej pasuje ryz lub risotto
smacznego

Czym jest Saltimbocca alla romana znaczenie w Słownik S .