Przepis na Saltimbocca
SKŁADNIKI DO SALTIMBOCCA co to jest
Gotowanie Saltimbocca. Składniki do szałwii8 plasterków szynki parmeńskiej4 łyżki oleju4 łyżki.

Jak ugotować Saltimbocca

Definicja SALTIMBOCCA: 8 kotletów cielęcych (po 10 dag)
8 listków szałwii
8 plasterków szynki parmeńskiej
4 łyżki oleju
4 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
3 łyżki masła
zielenina do dekoracji Kotlety umyć, osuszyć, płasko rozbić. Na każdym kotlecie ułożyć li?ć sałwii, przykryć plastrem szynki, szynkę przypi?ć do
mięsa wykałaczkami. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju 2-3 min. z każdej strony. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić 2 łyżkami
wina, zdjąć z patelni. Tłuszcz ze smażenia poł?czyć z pozostałym winem. Dodać masło, rozpu?cić, ci?gle mieszając. Polać sosem
 mięso. Podawać z ryżem i duzonymi warzywami.

Czym jest Saltimbocca znaczenie w Słownik S .