Przepis na Rusztu Z Sandacz
SKŁADNIKI DO SANDACZ Z RUSZTU co to jest
Gotowanie Sandacz z rusztu. Składniki do łyżeczka siekanej zielonej pietruszki Sandacza sprawić.

Jak ugotować Sandacz z rusztu

Definicja SANDACZ Z RUSZTU: 0,8-1 kg sandacza
3-4 dkg masła
2 dkg oleju
sól
1 łyżeczka siekanej zielonej pietruszki Sandacza sprawić, opłukać, odfiletować ze skórką. Pokroić na porcje, posolić, zostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Rybę osuszyć, posmarować stopionym masłem (2 dkg). Ruszt posmarować olejem, ułożyć na nim kawałki ryby i piec po ok. 5 minut z każdej strony. Gdy ryba jest zrumieniona i przy nakłuciu patyczkiem lub widelcem wydziela mleczny sok, zdjąć z rusztu. Podawać z kawałkami masła i posypać posiekaną pietruszką.

Czym jest Sandacz z rusztu znaczenie w Słownik S .