Przepis na Sandacz z
SKŁADNIKI DO SANDACZ Z co to jest
Gotowanie Sandacz z winogronami w tataraku z białym sosem. Składniki do winogron1 szkl. bulionu1/2.

Jak ugotować Sandacz z winogronami w tataraku z białym sosem

Definicja SANDACZ Z WINOGRONAMI W TATARAKU Z BIAŁYM SOSEM: 4 porcje 4 filety z sandacza
15 dag białych winogron
1 szkl. bulionu
1/2 szkl. mleka
3 łyżki śmietany 36%
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
150 ml wytrawnego białego wina
pietruszka zielona
szalotka
li?ć laurowy
sól, pieprz
?wieży estragon Filety przeci?ć wzdłuż na pół, zwinąć je w roladki, wkładając do środka 1 lub 2 winogrona i estragon. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Przygotować sos: bulion poł?czyć z winem, li?ciem laurowym, posiekaną szalotką i pietruszką. Sosem podać roladki, naczynie przykryć aluminiową foli? i włożyć do piekarnika. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Roladki wyjąć, przełożyć na półmisek. Sos przelać do szerokiego rondla, gotować, aż zmniejszy swą objętość o połowę. Przecedzić, lekko przestudzić i poł?czyć z kremówką, a następnie z mlekiem. W osobnym garnku rozpu?cić masło, wsypać m?kę i smażyć chwilę, wlać sos. Gotować chwilę, wrzucić ki?ć sparzonych winogron, gotować jeszcze 1 min. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Czym jest Sandacz z winogronami w znaczenie w Słownik S .